Poolvärmepump kan vara din bästa investering

Poolvärmepump

Alla våra poolvärmepumpar är så kallade “full inverter pumpar” vilket innebär att kompressorn och fläkten styr steglöst och arbetar endast vid behov.

Våra poolvärmepumpar värmer snabbt upp vattnet till den önskade temperaturen i poolen och går sedan på lågvarv tills den behöver öka igen. Våra poolvärmepumpar har högsta COP-värde och bästa värmeeffekt jämfört med de flesta andra på marknaden.

Calidi ZP är en full inverter poolvärmepump

Calidi ZP poolvärmepump

Från: 34.250:-

Calidi ZP är en full inverter värmepump vilket innebär att den steglöst anpassar varvtalet för både kompressorn och fläkten baserat på poolens behov. Denna värmepump har en unik elektronisk insprutningsteknik som övervakar verkningsgraden i alla driftlägen via kontrollpanelen för att alltid leverera optimal prestanda. Denna teknik är överlägsen värmepumpar med enbart ON/OFF-funktion.

Calidi ZP har också en intelligent styrning med “hot keep” som levererar en perfekt pooltemperatur med minimal energiförbrukning och ljudnivå. I eco-drift är den nästintill ljudlös tack vare utvalda komponenter som gör den lämplig för det nordiska klimatet.

Du kan enkelt ställa in önskad pooltemperatur i kontrollpanelen, läsa av aktuell driftstatus och temperatur eller ställa in den trådlöst via en app. WiFi ingår i Calidi ZP.

Calidi ZP har också en boostfunktion som med ett enkelt knapptryck kan öka värmepumpens kapacitet med ytterligare 20%. Det är perfekt för våren när du vill snabbt värma upp poolen. Tack vare en ny luftflödesteknik och en isolerad kompressorlåda är ljudnivån mycket låg. Calidi ZP kan producera värme ända ner till -15°.

 

 

Effekt vid 15° luft och 26° vatten 1,5-7,3kW
Effekt vid 15° luft och 26° vatten vid max boost 8,8kW
Max COP vid optimal 26° luft 26° vatten 7,3-15,0
Lägsta ljudtryck vid avstånd 1 m dB(A) 38,6-46,9
Rekommenderad poolstorlek 20-40m³

 

 

Effekt vid 15° luft och 26° vatten 1,9-9,4kW
Effekt vid 15° luft och 26° vatten vid max boost 11,3kW
Max COP vid optimal 26° luft 26° vatten 6,4-15,5
Lägsta ljudtryck vid avstånd 1 m dB(A) 42,0-47,7
Rekommenderad poolstorlek 35-60m³

 

FOX är en full-inverter poolvärmepump

Nordic Heat poolvärmepump

Från: 29.900:-

Nordic Heat  är en inverter värmepump som är utvecklad för att fungera vid låga temperaturer på -5 grader. Den har hög energieffektivitet med klass A och inkluderar möjlighet till Wi-Fi-appstyrning som ett tillval.

Modellerna Nordic Heat 40 och Nordic Heat 75 har olika prestanda och är lämpliga för olika poolstorlekar.

Inverterteknologi fungerar genom att värmepumpen förvärmer upp poolen med hög effekt. När poolen når önskad temperatur sänks varvtalet och effektiviteten (COP) ökar avsevärt. Detta är likt att köra en bil som först använder mer bränsle för att accelerera, men när den når önskad hastighet sänks varvtalet och bränsleförbrukningen minskar.

När man väljer en inverter värmepump är det viktigt att ha en viss överkapacitet för att få rätt dimensionerad värmepump som ger snabb uppvärmning minskad ljudnivå, minskad energiförbrukning och längre badsäsong.

Wi-Fi-appstyrning finns som ett tillval för Nordic Heat-serien, det möjliggör kontroll av temperatur, driftläge på/avslag, samt ger notiser om eventuella felkoder värmepumpen kan kontrolleras från telefonens nätverksuppkoppling såväl hemma som borta.

 

 

Max COP vid optimal 26° luft 26° vatten 9.8 kW
Lägsta ljudtryck vid avstånd 1m dB(A)   40.0
Rekommenderad poolstorlek 20-45 m3
Köldmedie R32

 

 

Max COP vid optimal 26° luft 26° vatten 13.0 kW
Lägsta ljudtryck vid avstånd 1m dB(A)   41.9
Rekommenderad poolstorlek 50-75 m3
Köldmedie R32

 

Calidi XP är en inverter poolvärmepump

Calidi XP poolvärmepump

Från: 36.125:-

Calidi XP är en invertervärmepump som är utvecklad för att fungera vid låga temperaturer på -7 grader. Den har hög energieffektivitet med klass A och inkluderar möjlighet till Wi-Fi-appstyrning.

Modellerna Calidi XP 10, XP 15 och XP 17 har olika prestanda och är lämpliga för olika poolstorlekar.

Inverterteknologi fungerar genom att värmepumpen först värmer upp poolen med hög effekt. När poolen når önskad temperatur sänks varvtalet och effektiviteten (COP) ökar avsevärt. Detta är likt att köra en bil som först använder mer bränsle för att accelerera, men när den når önskad hastighet sänks varvtalet och bränsleförbrukningen minskar.

 

 

Effekt vid 15° luft och 26° vatten 7.0 kW
Max COP vid optimal 26° luft 26° vatten  14.0 kW
Lägsta ljudtryck vid avstånd 1m dB(A) 38.6 kW
Rekommenderad poolstorlek 20-40 m3

 

 

Effekt vid 15° luft och 26° vatten 10.5 kW
Max COP vid optimal 26° luft 26° vatten  15.5 kW
Lägsta ljudtryck vid avstånd 1m dB(A) 41.3 kW
Rekommenderad poolstorlek 35-60 m3

 

 

Effekt vid 15° luft och 26° vatten 11.4 kW
Max COP vid optimal 26° luft 26° vatten  14.8 kW
Lägsta ljudtryck vid avstånd 1m dB(A) 43.1 kW
Rekommenderad poolstorlek 20-40 m3

 

Varför skall man ha poolvärmepump

Att ha en pool är en fantastisk tillgång till ditt hem, men det kan också vara en dyr investering. Att ha en poolvärmepump är dock ett effektivt sätt att hålla din pool vid en behaglig temperatur, samtidigt som du sparar pengar på energikostnader.

En av fördelarna med våra poolvärmepumpar är deras snabba uppvärmningstid. Det betyder att du kan njuta av din pool tidigare på säsongen och ha längre säsonger. Du kan också bada i behaglig temperatur under kyliga dagar och kvällar utan att behöva oroa dig för höga energikostnader.

En annan fördel med våra poolvärmepumpar är deras höga COP-värde vilket är förhållandet mellan den mängd energi som behövs för att driva pumpen och den mängd energi som den faktiskt genererar. Ju högre COP-värde desto effektivare är pumpen. Våra poolvärmepumpar har ett av de högsta COP-värdena på marknaden vilket gör dem till en av de mest effektiva lösningarna för att värma upp din pool.

Poolvärmepumpar & COP-värde

Förutom att ha ett högt COP-värde är våra poolvärmepumpar också utformade för att vara energieffektiva. De använder minimalt med energi när de arbetar på lågvarv och går bara på högvarv när det behövs. Detta betyder att du kan hålla din pool vid rätt temperatur utan att behöva betala för höga energikostnader.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till när man väljer en poolvärmepump är dess värmeeffekt. Våra poolvärmepumpar har en hög värmeeffekt jämfört med de flesta andra på marknaden. Detta innebär att de kan värma upp vattnet till den önskade temperaturen snabbt och effektivt, oavsett om du har en stor eller liten pool.

Utöver dessa fördelar är våra poolvärmepumpar också lätta att installera och underhålla. De är också tysta när de arbetar, vilket gör dem till en diskret lösning för din pool.

Sammanfattningsvis är våra poolvärmepumpar en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning för att hålla din pool vid rätt temperatur. Med deras höga COP-värde, energieffektivitet och höga värmeeffekt kan du njuta av din pool året runt utan att behöva oroa dig för höga energikostnader.

Offert

24 månaders räntefri delbetalning

k

Offert inom 24h

Snabb leverans

Miljösmarta produkter

Få vårt nyhetsbrev för erbjudanden, tips och inspiration

POOLFABRIKEN