Köpvillkor vid köp av pool och pooltillbehör från Poolfabriken

Våra köpvillkor

ALLMÄNT

Kantstenen behöver ofta kapas i mindre utsträckning för optimal passform. Liner kan påverkas av felaktigt pH-värde och tål en maxtemperatur på 32 grader. Pris- och konstruktionsändringar kan förekomma.

PRISER

Priserna gäller tills vidare och inkluderar en moms på 25%. Priserna kan ändras på grund av faktorer som valutakurser, förändringar i momssats eller andra faktorer utom vår kontroll.

BETALNINGSVILLKOR

Vid beställning av ett poolpaket debiterar vi en handpenning (10%) som bekräftar ordern. Resterande belopp betalas före leveransen. Fraktkostnad tillkommer till självkostnadspris. Du kan slippa fraktkostnad om du betalar i förskott (gäller order över 100 000 kr och inte pooltak och vinterplåt). Specialbeställningar och produkter anpassade efter mått kan inte returneras och full betalning kan då krävas i förskott. Alla varor måste vara fullt betalda innan slutleveransen.

Betalning kan ske via bankgiro eller banköverföring till vårt konto. Vi tar inte emot betalning via bank- eller kreditkort eller Swish.

POOLTAK

Vid köp av ett pooltak anpassat efter egna mått, ska halva beloppet betalas vid order och slutbetalas före leverans.

POOLPAKET

Leveranser av poolpaket som inte kan ske enligt den överenskomna tidpunkten kommer att belastas med en kostnad på 400 kr per vecka för lagerhållning tills leveransen är möjlig.

LEVERANSTID

Ordern bekräftas när vi har mottagit betalning på vårt konto. Din leveranstid börjar först då löpa. Om du väntar en vecka med att betala din faktura efter att du har lagt en order, så kommer denna vecka att läggas till din leveranstid. De datum vi har angivit för leverans av beställningsvaror är preliminära och baserade på nuvarande förutsättningar, som kan komma att ändras.

GARANTIER

Garanti lämnas enligt konsumentköplagen om inte annan utökad garanti nämns. Garantin täcker inte förslitningsdetaljer eller förbrukningsmaterial.

FRAKTSKADOR

Notera alltid fraktskador på följesedeln när du tar emot frakten. Se till att spara kopia av fraktsedeln. Om varan är skadad och det inte syns några skador på emballaget, måste du anmäla detta inom 8 dagar från mottagandet.

FRAKTVILLKOR

Fri frakt till er garageuppfart ges vid förskottsbetalning och ordervärde över 100 000 kr. För större leveranser som poolöverdrag och vinterplåtar krävs lossningshjälp från er som kund. Om ni inte kan tillhandahålla lossningshjälp kan vi ordna frakt med kranbil mot en extra kostnad. Kontakta oss för att bestämma vad som passar er bäst. Alla fraktkostnader debiteras till självkostnadspris.

INSTALLATION/ENTREPRENAD

Svenska Poolfabriken utför inte arbeten såsom montering, grävning eller service. Om vi rekommenderar en markentreprenör, poolmontör eller servicefirma är det upp till dessa företag att utföra arbetet korrekt enligt instruktion. Om du som kund inte är nöjd med resultatet, bör all kommunikation ske direkt mellan dig och det företag du har anlitat.

RETURER

Vid retur av en vara görs ett returavdrag på 25%. Du som kund ansvarar för att beställa och betala returfrakten. Specialbeställda varor såsom måttbeställda överdrag och liners kan inte returneras. Kontakta oss för att få den korrekta returadressen som kan variera beroende på vara. Varan ska skickas som ett företagspaket eftersom vi inte har möjlighet att hämta varan på en uthämtningsplats. Kreditering av den returnerade varan sker efter mottagande och besiktning, förutsatt att varan är i nyskick samt säljbar i originalförpackning.

REKLAMATIONER

Om felet upptäcks ska reklamationen göras omgående. Vid försenad reklamation kan byte av varan försvåras. Om ny vara önskas innan den felaktiga returnerats så kommer den nya varan att faktureras och krediteras först när den reklamaderade varan godkänts efter retur.

SKADESTÅND – ERSÄTTNING

Svenska Poolfabriken ansvarar inte för eventuella brister från en av oss rekommenderad entreprenör eller servicefirma. Samma gäller för försenad leverans, skadade produkter eller liknande orsakade av fraktbolag/speditör. Kunden tar själv upp frågan om skadestånd eller ersättning direkt med den aktör som orsakat eventuellt problem. Se till att  kontrollera ditt material i god tid innan poolbygget påbörjas för att upptäcka och korrigera eventuella fel.

FORCE MAJEURE

Vid olyckor som t.ex brand, naturkatastrofer, krig, fel från underleverantörer eller andra omständigheter utanför vår kontroll sker, så har du som kund möjlighet att annullera din beställning eller förlänga leveranstiden utan att Svenska Poolfabriken AB behöver kompensera dig. 

Offert

24 månaders räntefri delbetalning

k

Offert inom 24h

Snabb leverans

Miljösmarta produkter

Få vårt nyhetsbrev för erbjudanden, tips och inspiration

POOLFABRIKEN

Thermopool med Hallands sanddynor i bakgrunden

3 x 6 meter

3.5 x 7 meter

4 x 8 meter

3 x 6 meter
3.5 x 7 meter
4 x 8 meter
4.2 meter
4.5 meter
5 meter
3.5 x 5.4 meter

4.2 x 6.5 meter

5 x 7.7 meter

POOLTILLBEHÖR

POOLSKYDD
POOLVÄRME
VATTENRENING

POOLTILLBEHÖR

Liners

Kantsten

Pooltrappor

Poolbelysning

Rostfria pooldetaljer

Jet-Stream

Poolstege

POOLSKYDD

Automatisk pooltäckning

Manuella poolöverdrag

Pooltak

POOLUPPVÄRMNING

Poolvärmepumpar

Poolvärmeväxlare

Elvärmare
Solfångare
VATTENRENING
Poolrobot

UV-rening

Automatisk dosering

THERMOPOOL

SVERIGE POOL

RUND POOL

ÅTTAFORMAD POOL